wtorek, 26 lutego 2013

WHISKY BAILEYS

                                         

                                           WHISKY BAILEYS


       SKŁAD:

       JEDNO SKONDENSOWANE MLEKO SŁODZONE O POJ.(375ML).

       MOŻNA ZASTĄPIĆ MLEKO SKONDENSOWANYM TOFFI.

       WÓDKA 150ML.

       WHISKY 150ML.


      PRZYGOTOWANIE:
    
      JEŻELI ZASTOSUJEMY MLEKO TO GOTUJEMY PUSZKĘ W GARNKU Z WODĄ  
      NA  MAŁYM OGNIU ok. DWIE I PÓŁ GODZINY.
      PO ZA GOTOWANIU POZOSTAWIAMY TĄ PUSZKĘ W WODZIE AŻ DO
      WYSTYGNIĘCIA.(ja otwieram wieczko puszki na całą noc)
   
      PRZEKŁADAMY MLEKO Z PUSZKI DO NACZYNIA W KTÓRYM                                              MOŻEMY POŁĄCZYĆ
     WSZYSTKIE SKŁADNIKI A NASTĘPNIE WYMIESZAĆ.

     -MOŻNA DLA WYDOBYCIA WIĘKSZEJ GŁĘBI SMAKU DODAĆ 1 ŁYŻECZKĘ KAWY
       ROZPUSZCZALNEJ(rozpuszczonej w odrobinie wrzątku)
   
     -JAK  SKORZYSTAMY Z KAWY TO NAJPIERW ŁĄCZYMY:
       MLEKO Z KAWĄ I MIESZAMY
       A NASTĘPNIE DODAJEMY ALKOHOL I JESZCZE RAZ MIESZAMY.
       POZOSTAWIAMY NA OK.2-3DNI ABY SIĘ PRZEGRYZŁO
     UWAGI:PROPONUJĘ MIESZAĆ RĘCZNIE(nie mikserem)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz