wtorek, 5 marca 2013

MALIBU-/Dla Wytrwałych/

                                

                                     MALIBU

SKŁAD:

               - 200g wiórek kokosowych
               - 250 ml. spirytusu
               - 375 ml. mleko skondensowane /słodkie - puszka/

SPOSÓB WYKONANIA:

                - przygotuj słoik pojemności ok. 1 litra
                - wsyp wiórki i zalej spirytusem
                - dolej przegotowanej i wystudzonej wody do pełnej pojemności słoika
                - wstaw na 10 dni do lodówki (co jakiś czas mieszaj,ale nie odkręcaj słoika)
                - po 10 dniach odcedź przez gazę zawartość słoika(wyciskamy aż wiórki będą
                  suche).
                 -dolewamy mleko
                 -gdyby alkohol był za mocny dolewamy więcej przegotowanej wody i mleka

RADA:

                -użyj pieluchy tetrowej zamiast gazy(lepiej wyciśniesz wiórki).    

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz