WIOSNA TUŻ TUŻ... TRUSKAWKOWE BRANIE JUŻ NIE DŁUGO ZACZNIE SIĘ!
PROPONUJĘ LIKIER TRUSKAWKOWY.
LIKIER TRUSKAWKOWY
SKŁADNIKI I PRZYGOTOWANIE:
- 250 g małych,bardzo
dojrzałych truskawek umyć,osączyć z wody,usunąć szypułki,razem z
- 250 g białego cukru
kandyzowanego włożyć do przygotowanego dużego słoja
dolać
- 1 butelkę (0,7 l) rumu
lub winiaku słój zamknąć
truskawki zostawić na kilka tygodni do nacignięcia
w alkoholu,płyn przecedzić przez bibułkę filtracyjną,
zlać do przygotowanej butelki,zamknąć.
likier truskawkowy zostawić na dalsze kilka tygodni do
naciągnięcia.
RADA: Truskawki odebrane podawać do lodów lub kremów.
TRUSKAWKI ZOSTAWIAMY W ALKOHOLU OKOŁO 4 TYGODNI
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz